Rubik - Dada Bandits

RUBIK
Dada Bandits
Fullsteam Records
Rubik nähtiin debyyttialbumin jälkeen lähinnä potentiaalisena lupauksena. Moni ei olisi uskonut, että lupaukset lunastetaan jo kakkosalbumilla - ainakin musiikillisesti. Dada Bandits on hyvin epäsuomalainen levy: sen värikartta ulottuu kauas mustanharmaan ulkopuolelle: se loistelee sateenkaaren väreissä. Päällimmäiseltä tunnesävyltään se on nousuhumalaisen toiveikas, huumorintajuinen ja jopa iloinen. Se kokeilee ennakkoluulottomasti ja sillä on pettämätön pop-melodian taju.

Rubikia ei tarvitse enää verrata muihin bändeihin. Välillä torvisoittokunta puhisee ja toisessa hetkessä ollaan jo halpissyntikan ääressä. Kaikki tehdään rosoisen hauskasti ja biisien ehdoilla.

Rubikin itsensä tuottama albumi on rohkeasti säröllä kautta linjan, vaikka ratkaisulle varmasti moni huipputuottaja pyörittelisi päätään. Säröisyys tekee pitemmästä kuuntelukokemuksesta hivenen raskaan.

Goji Berries, Radiants, Fire Age, Karhu Junassa ja Richard Branson's Crash Landing asettavat kuitenkin laatustandardin yksinkertaisesti niin korkealle, että jalat alkavat täristä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Maailma tarvitsee Rubikia