Rytmimusiikkia ulkoavaruudesta

Honey B & T-Bones
Alien Blues
S.O.F.
Honey B & T-Bones on hieno yhtye, jolle olisi kernaasti suonut enemmän. Aija Puurtisen ja Esa Kuloniemen johtama trio on tehtaillut tyylitajuista rytmimusiikkia jo neljännesvuosisadan, mutta suurempi suosio taitaa jäädä haaveeksi.

Alien Blues on bändin kahdestoista albumi. Viimeiset viisi vuotta rumpuja paukuttanut Juha Litmanen on vaihtunut Jaska Lukkariseen, joka osoittaa olevansa edeltäjänsä veroinen valinta. Paras osoitus hänen kyvyistä lienee päätösraita Animal Tracks, joka sisältää harvinaiseksi käyneen osan, nimittäin rumpusoolon.

Hyvässä vireessä on myös bluesministeri Kuloniemi. Maamme mielenkiintoisimpiin kitaristeihin lukeutuva mies on maustanut perinnetietoista soittoaan monenkirjavilla efekteillä, joihin putkinäköiset puristit eivät koskisi pitkällä tikullakaan.

Levyn maukkainta antia ovat saksofonilla maustettu maustettu Baby Don`t ja perinteisempi bluespala Midnite. Mukaan on eksynyt myös yksi lainakappale, Tuomari Nurmion Kahleet, joka on kääntynyt muotoon Fresh Up The Well.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.