SCAR 3D

SCAR 3D
Vuonna 2007 valmistunut Scar 3D tuli Jyväskylään teatterilevitykseen täsmälleen yhdestä syystä. 3D-sali tarvitsee 3D-elokuvia. Kahden koko perheen tietokoneanimaation jälkeen vuorossa on aikuisten rankka kauhuleffa. Ensimmäistä kertaa aikoihin minun piti poistua teatterista kesken elokuvan.

Joan ( Angela Bettis) palaa kotikaupunkiinsa pitkän poissalon jälkeen. Teinityttönä hän joutui sadistisen kiduttajamurhaajan näppeihin. Arvasitte aivan oikein: pahantekijä tekee nyt paluun.

Mitä 3D:hen tulee, niin tässä oleellinen: se toimii. Nyt on todellakin mahdollista nähdä verta, haavoja, sisäelimiä, ihmisenpalasia ja ruhjeita 3D:nä. Tämä ei ole suuri askel ihmiskunnalle. Scar on Hostel-henkeen tehtyä kidutuspornoa. Kevyt juonirakennelma on vain tekosyy kiduttaa ja tappaa ihmisiä. Ja näyttää se mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Tämän pidemmälle ei voi goressa mennä.

Hyvin nopeasti mieleeni tuli kysymys siitä, miksi olen katsomassa moista vastanmielistä kamaluutta. Muistutin itseäni siitä, että olen työkeikalla. Noin tunnin kohdalla minun oli kuitenkin pakko häipyä paikalta. Jos se oli sopimatonta käytöstä elokuvakriitikolta, olen pahoillani. Epäilen kuitenkin Finnkinon henkilökunnan olevan kiitollinen siitä, että en tutustuttanut aiemmin syömääni paahtopaistisalaattia ja heidän tuolejaan toisiinsa.

Oikeastaan Scar 3D ei ole edes kauhuelokuva. Se on pikemminkin äklötyselokuva. Kauhu on henkisellä puolella; Scar 3D on pelkästään ruumiillinen kokemus. Jos joku kaipaa elokuvalta mahdollisimman verisiä ruumiita ja lähikuvia silpomisesta, Scar 3D ansaitsee täydet viisi tähteä. Saattaa olla, että elokuvan viimeiset puoli tuntia sisältävät suloisen ja kauniin rakkaustarinan ilman verenvuodatusta. Epäilen kuitenkin, että niin ei ole.

Ohjaus: Jed Weintrob. Päärooleissa: Angela Bettis, Christopher Titus, Kirby Bliss Blanton. Tyylilaji: Kauhu (K18).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.