SLAYER - World Painted Blood

SLAYER

World Painted Blood

American Recordings

Tämä on taas niitä levyjä, joiden kohdalla pisteiden antaminen on yhtä tyhjän kanssa.

Yhdysvaltalaisen thrash-legenda Slayerin 10. studioalbumin World Painted Blood kutsuminen keskinkertaiseksi olisi oikeusmurhaa. Mutta jos tätä vertaa yhtyeen klassikkoihin 1980-luvun puolelta, niin aika löysää renkutustahan tämä on.

Toisaalta World Painted Blood on pieni parannus bändin viime vuosien tuotannossa. Kenties tässä vaikuttaa sekin, että Slayerin kohdalla on tottunut odottamaan hyvää. Esimerkiksi Metallican Death Magnetic oli kaikessa väkinäisyydessään järjetön tasonnosto bändin aiempiin levyihin verrattuna.

World Painted Blood on monipuolinen levy hyvässä ja pahassa. Biiseissä löytyy, nimibiisin suorastaan poikkeuksellisesta melodisuudesta aina kokeellisesti käynnistyvään Playing With Dollsiin, peruspaahtoa unohtamatta.

Dave Lombardon kannuttelu rullaa tutulla groovella, Tom Arayan ääntä eivät ainakaan vielä ole vuodet vieneet ja Jeff Hannemanin sekä Kerry Kingin atonaalisessa soolosaasteessa on jopa uutta ideaa. Mutta ne mitkä tältä, ja niin monelta muultakin viime vuosien Slayer-levyltä puuttuvat ovat ne murhaavan kekseliäät thrash-riffit, joilla yhtye maineensa loi.

PETJA SAVOILA

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.