SOTAJUMALA/SURVIVORS ZERO - Slaughter at Lutakko

SOTAJUMALA/SURVIVORS ZERO
Slaughter at Lutakko
Cobra
Maaliskuun puolessa välissä julkaistu Slaughter at Lutakko on pienlevy-yhtiö Cobran ensimmäinen dvd-julkaisu. Lafka iskee sanojensa mukaan "amatööri-dvd-markkinoille".

Tästäkin huolimatta tai kenties juuri tämän ansiosta tämä Sotajumalan ja Survivors Zeron yhteis-dvd kiilasi avausviikolla komeasti Suomen virallisen dvd-myyntilistan kärkeen ja jaksoi keikkua top 10:ssä vielä toisenkin viikon.

Slaughter at Lutakko sisältää kaksi live-rypistystä. Metallin all stars -joukkueeksikin tituleerattu Survivors Zero vetää dvd:llä kahdeksan biisin keikan ja meikäläisittäin tietenkin huomionarvoisesti, jyväskyläläinen suomi-deathin majakka Sotajumala kymmenen biisin setin. Keikat nauhoitettiin lokakuussa 2009 Jyväskylän Lutakossa.

Dvd:ltä löytyy myös kummankin yhtyeen musiikkivideo (Sotajumala: Kuolinjulistus, Survivors Zero: Reclaim My Heritage) sekä kuvagalleria Cobra-kiertueelta.

Paketin erikoisuutena on Sotajumala-drumcam eli Arkku vailla vainajaa ja Verellä kirjoitettu -kappaleiden ajan bändin rumpali Timo Häkkisen työskentelyä seuraava kamerapari. Ekstroista löytyvä drumcam-tupla on eittämättä mykistävää seurattavaa kaikille rumpujen soitosta kiinnostuneille, mutta pelkkä audio-kanavalla jyskäävä rumpunauha ei tavalliselle musadiggarille ole välttämättä mikä autuaaksi tekevä kokemus.

Köyhänpuoleiset ekstrat komppaavat osuvasti amatööri-henkeä, eikä live-taltiointienkaan kuvanlaadustakaan kovin montaa sivua päiväkirjaan tule kirjoitettua, mutta mikä tärkeintä, audiotallennus jytisee kirkkaana ja raskaana.

Toki livekokemuksen autenttisuutta olisi parantanut yleisön mekkalointia tallentanut mikki, mutta se on sivuseikka.

Slaughter at Lutakko on ytimeltään kelpo live-dvd, jonka DIY-meininki kuvastaa tyylikkäästi Sotajumalan ja Survivors Zeron teeskentelemätöntä asennetta. Mikä ettei näitä saisi Cobralta tulla lisääkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.