Satellite Stories Pine Trails

Tarttuvaa, kepeähköä indiepoppia esittävä oululainen Satellite Stories -yhtye on onnistunut herättämään runsaasti säpinää musablogiskenessä, ja pikaisen mediatarkistuksen perusteella tämän heidän kakkosalbuminsa julkaisua vaikuttaisi odottavan monenkirjava joukko eri puolilla maailmaa.

Yhtye vastaa haasteeseen keskittymällä vahvuuksiinsa ja parantamalla lähes kaikilla osa-alueilla: siinä missä viimevuotinen debyytti oli vielä lähinnä puolivalmis raakile, noin puolet tämän albumin kappaleista saanee indiediskon tytöt helposti tanssilattialle. Ja pojat tietysti perässä.

Jos yhtyeeltä ei etsi ensisijaisesti taiteellista itseilmaisua tai erityistä tarvetta erottua kaltaisistaan, tämä käy miellyttävästä kuuntelumusiikista moniin tilanteisiin. Katkonaisen postpunk-rytmin iskujen päälle orkesteri maalailee herkin kitarajanglein melodioitaan ja hyökkää kertosäkeiden jäykkiin nostatuksiin ilvespoikueen innolla.

Onnistunein lienee avausraita Campfire, jonka diskokelpoisuutta korostaa lopun hienoinen EDM-syntikka.

Sen sijaan viimeisenä kuultava akustinen Lorraine paljastaa armotta yhtyeen heikkoudet. Sävellyksinä nämä kappaleet ovat kapean formaattinsa tuotteita, täsmätuotettuja ohikiitävää mielihyvää luomaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.