Satellite Stories: Vagabonds

Satellite Stories

Vagabonds

Soliti

Arvio: 4/5

Oululainen Satellite Stories on valmis valloittamaan maailman reippaalla indiepopillaan. Menestystä on tullut jo Japania myöten, Euroopassa bändi on soittanut festivaalien pääesiintyjänä ja Spotifyssa sen singlejen kuuntelumäärät lasketaan miljoonissa. Silti orkesteri on ollut lähinnä vain asialleen vihkiytyneiden musiikinharrastajien juttu. Kolmannella Vagabonds-levyllään bändillä on kaikki mahdollisuudet suursuosioon.

Singleinä jo julkaistut reippaan tarttuvat The Trap ja Heartbeat antavat hyvän kuvan levystä. Vagabondsin 11 kappaletta toimivat silti parhaiten kokonaisuutena. Se tarjoaa vähän brittirockia, tanssimusiikkivaikutteita, new wavea, kauniita melodioita ja uskottavaa indiepoppia ilman turhaa synkistelyä. Suomalaisuudestaan orkesteri ei silti kokonaan pääse eroon. Albumille on eksynyt myös vähän melankoliaa, mutta sen surumielisyys on kaunista, ei masentavaa.

Albumin on tuottanut Simon ”Barny” Barnicott, brittiherrra joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Arctic Monkeysin ja Coldplayn kanssa. Tällä kertaa tunnettu tuottaja ei ole mukana vain promoarvon takia. Barnicott on löytänyt Satellite Storiesin lauluihin uutta syvyyttä. Näennäisesti yksinkertaisista biiseistä paljastuu uusia juttuja vielä usean kuuntelukerran jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.