Scary Movie 5

Ensimmäisen Scary Movien tekijöistä ei ole viidennessä elokuvassa mukana ketään. Edellisen Scary Movien näyttelijä Anna Faris osoitti hyvää makua ja älykkyyttä ja jätti Scary Movien 5 väliin. Sinällään harmi, sillä Faris on niin hyvä koomikko, että hän saa todella huononkin vitsin vaikuttamaan vain perushuonolta. Ja – juupeli sentään! – Scary Movie 5 on täynnä todella huonoja vitsejä.

Elokuvan ongelma ei ole juonettomuus, vaan hauskuuden puute ja tyylitajuttomuus. Tälläkin kertaa Scary Movie koostuu sketsimäisistä irtokohtauksista, joissa parodioidaan menestyselokuvia. Periaatteessa. Oikeasti Scary Movie 5 vain viittaa toisiin elokuviin, ja sen pitäisi sitten olla hauskaa.

Katsojan ainoaksi iloksi jää elokuvaviittausten bongaaminen. Onhan niitä: Paranormal Activity, Inception, Mama, Piranja, Riivattu, Scream, Apinoiden planeetan synty, Black Swan... Tarkempi lista löytyy Internet Movie Databasesta, jos kiinnostaa.

 

Elokuvan alussa kohdataan avioparia esittävät Hollywoodin kauhukakarat Charlie Sheen ja Lindsay Lohan. Pakkohan tästä on ainakin yksi onnistunut itseironinen vitsi syntyä, vai mitä? Ei synny. Helpoimman kautta mennään ja parin vuoden takaisia nettivitsejä kierrättäen.

Elokuva on hauskimmillaan sen 0,3 sekunnin aikana, kun Charlie Sheen kutsuu kissaansa Emilioksi. Emilio Estevez on tosielämässä Charlie Sheenin veli. Tuolloin melkein hymyilin.

Julkkiksista itseään esittävät Sheenin ja Lohanin lisäksi muun muassa Mike Tyson, ja Snoop Dogg. Voisinpa kertoa heidän vierailustaan jotain muutakin, vaan en voi, koska mitään muuta ei ole.

Scary Movie 5 on pelottava elokuva, koska sen tekivät ovat pitäneet sitä oikeasti hauskana. Onhan kyseessä kuitenkin komedia, periaatteessa. Lopputulos on kuitenkin yhtä hauska kuin se ruosteinen naula, johon sekunti sitten astuit, ja vieläpä samalla tavalla.

Ohjaus: Malcolm D. Lee. Päärooleissa: Ashley Tisdale, Simon Rex, Kate Walsh. Tyylilaji: komedia. K16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.