Sekava mysteeritarina

Yksityisetsivä Jussi Vares (Antti Reini) palkataan tutkimaan vuoden takaista raakaa kaksoismurhaa, joka aiheuttaa Varekselle yhä painajaisia. Näin Vares päätyy keskelle Turun omituista alamaailmaa. Elokuvan on ohjannut Saksassa kannuksensa ansainnut Hannu Salonen, joka on siellä ohjannut hyviä tv-dekkareita. Nytkin Salonen varmaan on tehnyt parhaansa, mutta sekava käsikirjoitus ei mahdollista parempaa lopputulosta.

Sheriffi on sekasotku, josta on vaikea saada selvää. Käsikirjoitus keskittyy esittelemään lukuisia hassusti nimettyjä ja hassun näköisiä, sekopäisiä roistoja, joilla ei ole loppujen lopuksi mitään tai juuri mitään tekemistä tarinan kannalta. Vares selvittää rikoksia ilmeisesti hyvillä arvauksilla, sillä hänen johtopäätöksilleen ei yleensä löydy mitään perusteita.

Kuvaus on suomalaisittain hyvää työtä, samoin leikkaus. Musiikkikin sopii kohtauksiin ihan hyvin. Myös muutamat sivuroolit jäävät mieleen, mutta kokonaisuuden kannalta jää paljon tapahtumia ja motiiveja hämärän varjoon. Itse Sheriffi tai juonen kannalta tärkeä Kilpimies jäivät ikuisiksi mysteereiksi. Henkilöllisyydet kyllä selvisivät, mutta laajemmat kuviot ja motiivit eivät. Ja mikä niiden elokuvajulisteiden tarkoitus oikein on?

Tähtiä 2/5

Sisä-Suomen Lehti julkaisee äänekoskelaisista elokuvaharrastajista koostuvan raadin arviot tuoreista ensi-iltaelokuvista. Raatiin kuuluvat: Jaana Tani, Matti Pasanen ja Hannu Lönnroth.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.