Seraphim Falls

Kauan siihen aikaa menikin. Mutta nyt se on sitten lopullisesti tapahtunut. Länkkärit ovat tehneet paluun. Brad Pitt pisti tähtistatuksensa peliin westernissä Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta ja näki, tuli ja voitti. Russell Crowe ja Christian Bale keräsivät kovasti kehuja länkkäristä Kello 15.10 lähtö Yumaan.

Suloisin kosto on verinen kosto

Dvd-uutuudella Seraphim Falls on normaali nimi verrattuna edellisiin esimerkkeihin, mutta tyylilaji on täsmälleen sama. Tarina on perinteinen ja yksinkertainen. Heti elokuvan alussa Gideon ( Pierce Brosnan) saa tulitaistelussa luodin käsivarteensa. Mies pääsee pakoon, mutta Carver ( Liam Neeson) jatkaa hänen jahtaamista.

Vielä tässä vaiheessa katsoja ei tiedä, miksi miehet ovat toistensa verivihollisia. Vähitellen selviää, että sillä on jotain tekemistä kolme vuotta sitten päättyneen Amerikan sisällissodan kanssa. Gideon oli Pohjoisvaltioiden kapteeni ja Carver Etelävaltioiden eversti.

Ase on puhetta mahtavampi

Juonen suhteen ei turhia hötkyillä, ja niin on hyvä. Tässä tyylilajissa pitää kunnioittaa perusasioita ja tyylilajin perinteitä. Ohjaaja David Von Ancken on ainakin itselleni entuudestaan tuntematon, mutta miehellä on kykyjä. Elokuvassa on tunnelmaa, tarina etenee sujuvasti ja kaikki näyttää hyvältä. Seraphim Falls on hyvin elokuvallinen elokuva. Sen katsominen iPodista olisi loukkaus elokuvaa kohtaan.

Suomalaista jöröjukkaa miellyttää myös se, että elokuvan miehet eivät turhia höpöttele. He ovat olleet toistensa vihamiehiä jo niin kauan, että sanallinen kommunikaatio on turhaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.