Seremonia: Kristalliarkki

Seremonia

Kristalliarkki

Svart Records

Arvio: 2/5

Kotimaisen rock-kentän pimeämmällä laidalla käyskentelevään Seremoniaan on ollut hieman hankala suhtautua sen hauskahkosta Rock’n’rollin maailma -ensijulkaisusta saakka. Yhtyeen luovien voimien kirjavan taustan ansiosta sen musiikki kiinnostaa, mutta yllättää lähinnä yllätyksettömyydellään.

Perinnetietoisen heavy-pörinän ja okkulttisten sanoitusmaailmojen liitossa on jotain kuolematonta, mutta nykyään paljon myös helposti puhki hiutuvaa ainesta. Seremonia on epäilemättä sisäistänyt tämän, ja tuntuu keskittyvän suhteellisen varmaan viitoitetuilla reiteillä pysyttelyyn.

Musiikillisesti meininki on hyvässä ja pahassa juuri sitä, mitä psykedeelisen okkulttirockin uusi tuleminen toi muassaan viime vuosikymmenellä. Sanoitukset taas ovat monilta osin inspiraatioköyhiä käännöksiä salatieteellisen kirjallisuuden aapistason kuvastosta.

Imagonsa tarkoituksella kovettanut yhtye huokuu tällä hetkellä enemmän mustaa magiaa kuin mustaa huumoria. Harmi sinänsä, sillä soittoon ja tuotantoon ladattu aito taito ja tenho jäävät tässä kontekstissa puuduttavan paasaamisen jalkoihin.