Shaun of the Dead, HotFuzz

Maailman hauskimpien ihmisten listalle lisään britit Simon Peggin ja Edgar Wrightin, jos he eivät siellä jo ole. Heidän yhteistyön tulosta on hieno kauhukomedia Shaun of the Dead ja dvd-uutuus Hot Fuzz.

Poliisi ei saa olla liian hyvä

Shaun of the Dead käsitteli huumorilla mutta myös rakkaudella zombi-elokuvia. Hot Fuzz tekee suunnilleen saman poliisi- ja toimintaleffoille.

Nicholas (Pegg) on lontoolainen superkyttä, jolta eivät roistot pääse pakoon. Angel tottelee niin lain sanaa kuin kirjaintakin ja saa aikaan tuloksia. Mutta on yksi ongelma. Hän saa tavispoliisit näyttämään kamalilta tunareilta. Joten Angel saa siirron pieneen, kauniiseen ja hiljaiseen kylään Somersetissä. Pian siellä alkaa tapahtua hurjia. Angel pääsee jälleen tositoimiin.

Hot Fuzz ei ole aivan yhtä käänteentekevä elokuva kuin Shaun of the Dead, mutta on se silti viime vuoden hauskimpia komedioita. Tosin katsojalta vaaditaan laajaa medialukutaitoa. Brittiperinteiden lisäksi on hyvä tuntea ainakin jenkit Shane Black ja Jerry Bruckheimer. Hot Fuzissa Midsomerin murhat kohtaa Bad Boys 2:n.

Britti-action pärjää jenkeille

Välillä elokuva on liiankin tietoinen pikkunäppäryydestään ja käy omahyväisyyden puolella. Toisaalta: monet pikkuvitseistä lähentelevät nerokkuutta, jos katsoja ne vain tajuaa. Elokuvan päättää toimintakohtaus, joka kestää täysin vertailun Hollywoodin hurjimpiin tuotoksiin.

Hot Fuzz muuttaa tapasi katsoa poliisi- ja toimintaelokuvia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.