Siinai - Olympic Games

SIINAI

Olympic Games

Splendour
Kun musiikkikriitikoilta kysyttiin viime kuussa Suomen lupaavinta yhtyettä, moni vastanneista nosti ensimmäisten joukossa esiin helsinkiläisen Siinain. Tuore kokoonpano on herättänyt huomiota jo alusta alkaen, sillä sen riveistä löytyy soittajia sellaisista yhtyeistä kuten Joensuu 1685, Zebra and Snake ja Äänijännite.

Suurille odotuksille saadaan tässä tapauksessa myös vastinetta, mutta Siinain kohdalla ei kannata puhua kitararockista tai elektropopista, vaan pikemminkin aikamatkasta 1970-luvun eurooppalaisen instrumentaalijumituksen pariin. Nelikko on imenyt ideoita Neu!:n ja Harmonian kaltaisilta kraut-jättiläisiltä, joiden lisäksi mieleen hiipii myös kreikkalainen syntetisaattorisankari Vangelis.

Olympic Gamesilla yhtye on luonut kolmen vartin mittaisen kuulokuvan ihmiskunnan suurimmasta urheilujuhlasta. Maailmoja syleilevät kosketinmatot ja herooiset teemat yhdistyvät takoviin rytmeihin, kun bändi kuljettaa kuulijaansa antiikin ja nykypäivän välillä. Lopputuloksena on kokonaisvaltainen ja loppuun asti hioutunut albumi, josta voi povata pienoista klassikkoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.