Sillanpää kertoo olevansa sinut itsensä kanssa – puhuu suhteistaan ja alkoholin käytöstään

Neljäs Sillanpäästä kertova kirja julkaistiin torstaina

Jari Sillanpään, 50, yksityiselämästä tuli taas hieman julkisempaa, kun toimittaja Mari Koppisen kirjoittama Jari Sillanpää – Paljaana -elämänkerta julkaistiin torstaina. Sillanpää puhuu kirjassa muun muassa alkoholin käytöstään, kaapista tulemisesta ja äitinsä kuolemasta. Esille nousee myös Sillanpään tapa pukeutua välillä Rosa-nimiseksi naiseksi.

Pitkän linjan iskelmämuusikon mukaan on vaikea sanoa, miksi hän halusi juuri nyt olla "paljaana" ja avata jälleen yksityiselämäänsä kirjan kansien sisällä.

– On vaikea sanoa, miksi juuri nyt. Se on ehkä tämä ikä, Sillanpää sanoi kirjan julkistamistilaisuudessa Helsingissä.

– Jo tuossa nelikymppisenä aloin nähdä asiat vähemmän mustavalkoisena. Ei enää niin hirveästi välitä siitä, mitä mieltä muut ovat sinusta. Olet sinut itsesi kanssa, Sillanpää kuvaili.

Sillanpää kertoo, ettei alussa kunnolla tiennyt, minkälainen kirjasta tulee. Tarkoitus oli keskittyä viime vuosien tapahtumiin.

– Kirja kuitenkin syveni ja laajeni.

"Yllättävää, kuinka avoin Sillanpää on"

Kirjan kirjoittaneen Koppisen mukaan keskustelu kirjasta lähti liikkeelle viime vuonna. Koppinen ja Sillanpää tapasivat ensimmäisen kerran kirjan tiimoilta vähän ennen joulua Helsingissä. Tämän jälkeen Sillanpää lähti Koppisen yllätykseksi ulkomaille.

– Minulta oli mennyt tämä vähän ohi. Hän olikin kolme kuukautta Etelä-Amerikassa, Koppinen kertoi julkistamistilaisuudessa.

Koppisen mukaan projektia jatkettiin heti, kun Sillanpää oli palaamassa kotiin päin. Tällä kertaa tapaamispaikkana oli Espanja, jossa Sillanpäällä on yksi koti.

– Lennähdin Espanjaan. Heti ensimmäisenä päivänä puhuimme kaksitoista tuntia putkeen, Koppinen kuvaili.

Koppisen mukaan yllättävintä Sillanpään kanssa työskentelyssä oli se, kuinka avoin iskelmätähti on. Hänen mukaansa Sillanpää halusi sensuroida kirjasta muutamia asioita. 

Sillanpäästä kertovia kirjoja on ilmestynyt aikaisemmin kolme. Ensimmäinen julkaistiin vuonna 1996, toinen vuonna 2004 ja kolmas vuonna 2008.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.