Simone Lamsma, Sinfonia Finlandia Jyväskylä, Patrick Gallois - Louis Spohr, violin concertos Nos. 6, 8 and 11

SIMONE LAMSMA, SINFONIA FINLANDIA JYVÄSKYLÄ, PATRICK GALLOIS

Louis Spohr, Violin Concertos Nos. 6, 8 and 11

Naxos Jyväskylä Sinfonian tuorein levytys tuo yhteen kaksi eri aikakauden muusikkotähteä. He ovat Louis Spohr, 1800-luvun alun viulisti- ja kapellimestarijulkkis sekä oman aikamme viulisti-ihmelapsesta kypsäksi muusikoksi varttunut hollantilainen huippusolisti Simone Lamsma.

Kapellimestari Patrick Gallois, Jyväskylä Sinfonia sekä Laukaan kirkko ovat tarjonneet kohtaamiselle hyvät puitteet. Lopputulos on sulokasta ja dramaattista musisointia. Lamsma tulkitsee levylle valitut Spohrin kolme viulukonserttoa säkenöiden. Hänen käsissään solistiosuus on virtuoosisimmillaankin syvällinen ja myös melodisiin suvantoihin rakentuu kiehtovaa jännitettä. Jyväskylä Sinfonian sointi ja lämmin herkkyys on tallentunut tunnistettavasti.

Kiintoisaa nivelvaihetta edustava levy on wieniläisklassismin ja varhaisromantiikan ystäville tervetullut. Kuuntelu kuuntelulta toteutus tuntuu yhä vetoavammalta. Spohr on tipahtanut konserttiohjelmista lähes tyystin, mutta alkaa ehkä tämän levytyksen myötä ilmaantua niihin jälleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.