Some-tähdillä kovat tienestit – Lakko, Uino ja Herbalisti ylsivät yli 100  000 euron tuloihin

Moni sometähti kerrytti viime vuonna sievoiset tulot. Esimerkiksi Sara Tickle -lifestyleblogia kirjoittava Sara Vanninen sai verotettavia tuloja noin 236  000 euron edestä. Pääomatuloja kolmikymppisellä Vannisella oli reilut 1  200 euroa. Hänellä on yritys Sara Vanninen Oy.

Vanninen kertoo blogin verkkosivuilla, että blogissa jaetaan muun muassa hyvinvointiin ja trendeihin liittyviä asioita sekä matkavinkkejä. Esimerkiksi hänen Instagram-tilillään on reilut 45  000 seuraajaa.

Tubettaja Juuso Karikuusi eli Herbalisti sai viime vuonna verotettavia tuloja noin 106  000 euroa. Vuonna 1993 syntyneen Karikuusen Herbailua-kanavalla on Youtubessa yli 300  000 tilaajaa.

Uino-blogia pitävä Aino Rossi puolestaan sai verotettavaa ansiotuloa noin 105  000 euron edestä. Vuonna 1992 syntyneen Rossin Youtube-kanavalla on yli 130  000 tilaajaa ja Instagramissa yli 150  000 seuraajaa.

Myös tubettaja Eric Savolaisen eli Lakon viime vuoden tienestit nousivat yli 100  000 euroon. Hän sai noin 102  000 euroa verotettavia ansiotuloja. Vuonna 1993 syntyneen Lakon Youtube-tilillä on lähes 600  000 tilaajaa.

Bäckin tubettajaveljeksistä nuorempi nappasi selvästi paremmat tulot

Suosittu tubettaja Mike Bäck eli Miklu sai viime vuonna verotettavaa ansiotuloa noin 88  000 euroa. Vuonna 1999 syntyneen Bäckin Youtube-kanavalla on yli 300  000 tilaajaa.

Mike Bäckin isoveli on vieläkin suositumpi tubettaja, Roni Bäck. Vaikka isoveljen Youtube-kanavalla on enemmän tilaajia, pesi pikkuveli hänet tuloissa. Roni Bäckilla oli viime vuonna verotettavaa tuloa yhteensä noin 42  000 euroa, josta noin 3  000 euroa oli pääomatuloa.

Vuonna 1993 syntyneen Roni Bäckin Youtube-kanavalla on lähes puoli miljoonaa tilaajaa. Hänellä on BackMedia-yritys, jonka kautta hän pyörittää Youtube-kanavaansa.

Bloggaaja ja vloggaaja Sita Salminen sai Mike Bäckin lailla ansiotuloja noin 88  000 euron edestä. Hänen Youtube-kanavallaan on lähes 140  000 tilaajaa.

Vuonna 2002 syntynyt vloggaaja tahkosi kymmenientuhansien tulot

Bloggaaja, vloggaaja ja fitness-urheilija Eevi Teittinen sai noin 82  500 euroa verotettavia ansiotuloja. Hänen kanavallaan on Youtubessa yli 230  000 tilaajaa ja Instagramissa yli 115  000 seuraajaa. Teittinen on ollut Selviytyjät Suomi -ohjelmassa.

Vuonna 2002 syntynyt vloggaaja Pinja Sanaksenaho sai viime vuonna verotettavaa ansiotuloa noin 74  000 euroa. Youtubessa hänen Pinkku Pinsku -kanavallaan on yli 250  000 seuraajaa.

Huono äiti -blogia kirjoittava Sari Helin-Sarvamaa sai verotettavaa ansiotuloa viime vuonna noin 80  000 euroa.

Selviytyjät-voittaja ei pärjännyt tulokisassa

Vuoden radiojuontaja -palkinnon pokanneen vloggaaja Veronica Verhon viime vuoden verotettavat ansiotulot olivat noin 55  000 euroa. Mariieveronica-nimimerkillä vloggaavan Verhon Youtube-kanavalla on 230  000 tilaajaa. Verho toimii radiokanava NRJ:n juontajana. Myös hän on ollut Selviytyjät Suomi -ohjelmassa.

Selviytyjät-ohjelman voittoon kirinyt vloggaaja Miska Haakana sai puolestaan viime vuonna verotettavia tuloja yhteensä noin 40  000 euroa. Pääomatuloja hänelle kertyi hieman yli 100 euroa.

White Trash Disease -blogia kirjoittava Natalia Salmela sai verotettavaa ansio- ja pääomatuloa yhteensä noin 48  200 euroa, josta ansiotuloa on noin 40  200 euroa. Salmela on myös yrittäjä ja toimitusjohtaja. Hän toimii toimitusjohtajana sekä WTD Media Oy:ssä että Satokausikalenteri Media Oy:ssä.

Somevaikuttajat saavat suuren osan tuloistaan erilaisista kaupallisista yhteistöistä ja mainoksista. Monilla vloggaajilla ja bloggaajilla on myös oma yrityksensä, joten verotiedot eivät kerro koko totuutta heidän tuloistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Keski-Suomen museon avajaisten ajankohta selvisi: siirtyi joulukuulta helmikuulle

Jyväskylän kaupunginteatterissa starttasi keskiviikkoaamuna 24 tunnin kulttuurifestivaali – yöllä voi vaikka nukkua installaatiossa

Levyarvio: Hyvin tehtyä musiikkia lapsiperheille – leikkimistä ei saa unohtaa, Tuomo Rannankari muistuttaa

"Honiini" ei kuulosta yhtä hyvältä kuin "hobitti", päätti kääntäjä Kersti Juva 1970-luvulla, ja loppu on historiaa

Sinfis soittaa musiikin Charlie Chaplinin Sirkus-elokuvaan lauantaina – Mykkäelokuvan ikoni Chaplin sulatti sydämet kulkurihahmollaan

Kurjien kelien ystävä Edu Kettunen kirjoittaa tuulesta ja sateesta tunnelmaa lauluihin – Pitkän uran tehnyt muusikko keikalla lauantaina Popparissa

Jyväskylän kaupungille 194 000 euron avustus – Tehtävänä kehittää Keski-Suomen kuntien nuorten kulttuuripalveluita

Joutsan Haihatuksessa valotaideviikonloppu, tilausbusseissa live-musiikkia ja paikan päällä esiintyy Kauko Röyhkä

Tv:n Kultainen Venla -ehdokkaat julki – nämä ohjelmat ja tekijät ovat ehdolla

Arvio: Kuulla ehkä voit tuulen soiton – Helvi Juvosen runojen juhlaesitys Jyväskylässä oli lumoava matka sanoihin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.