Sopraanot voittivat Timo Mustakallio -kilvan

Sopraano Miina-Liisa Värelä, 28, on voittanut Timo Mustakallio -laulukilpailun. Loppukilpailu käytiin Olavinlinnassa Savonlinnan oopperajuhlilla sunnuntai-iltana.

Palkinnoksi Värelä saa 15 000 euroa.

- Hän on jo nyt loistava nuori laulajatar, ja hänellä on edessään huikea karriääri jos hän malttaa kiiruhtaa hitaasti, luonnehti tuomariston jäsen Jaakko Ryhänen voittajaa.

Värelä suorittaa diplomin Sibelius-Akatemiassa ensi vuonna. Suomen kansallisoopperassa hän debytoi elokuussa Orrlinden roolissa Wagnerin Valkyyriassa.

- Wagnerin Lohengrinin Elsa on unelmaroolini, mutta ei ihan vielä, onnellinen voittaja hymyilee.

Suomen kulttuurirahaston Eero Rantalan rahaston 10 000 euron palkinnon sai kilpailun kuopus, 21-vuotias sopraano Alina Heikkilä, jota tuomaristo luonnehti hyvin lupaavaksi.

Hän tulkitsi finaalissa rohkeasti Kaija Saariahon säveltämän Iltarukouksen.

- Minulle sanottiin, että tässä kilpailussa ei yleensä lauleta modernia musiikkia. Se on minulle henkilökohtaisesti sopiva laulu ja halusin osoittaa tuomareille, että olen muusikko, en pelkkä ääni, hän sopraano perusteli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Kirja-arvio: Australian räkälöistä jenkkistadioneille – Tuore AC/DC-historiikki käy läpi liki uuvuttavalla tarkkuudella rocklegendan uran rankan alkutaipaleen

Kirja-arvio: Hanna-Riikka Kuisma läväyttää lukijan eteen yhteisön, jossa kenelläkään ei mene hyvin

Tältä näyttää discossa, jossa musiikin kuulevat vain tanssijat kuulokkeistaan – Katso video Jyväskylän sydän 24 -tapahtumasta

Pajtim Statovci jäi vaille National Book Awardia – voiton vei unkarilaiskollega, jonka esikoisteos käännettiin vastikään suomeksi

Karoliina Timonen kirjoittaa teoksessaan kirjeitä Kalle Päätalon naisille – "Kalle etsi naisten hyväksyntää koko elämänsä"

Romaani on Finlandia-voittaja Riikka Pelon työssä valtavan taustatyötarinan huippu, jonka saavuttamista kirjailija itsekin epäilee

Jyväskylän kirjamessut järjestetään tulevana viikonloppuna – katso tästä tärpit jokaiseen makuun

Kolumni: Jyväskylä saa nyt kunnon kirjamessut – Hyvä ajankohta, 250 esiintyjää, 150 ohjelmanumeroa ja pääosassa kirja

Jyväskylässä vietetään todellista jazzin superviikonloppua – tätä kaikkea on luvassa

RSO:n ja Hannu Linnun Saariaho-levy sai Grammy-ehdokkuuden – RSO:n levytys ehdokkaana ensi kertaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.