Spekti – Diktaattorimies

Usein urputetaan, ettei viihteellinen poppiräppi ota kantaa. Spekti juo itsensä soolodebyytillään siihen kuntoon, että hänet todellakin täytyy kantaa. Lisäksi provokaattori on vahvasti sitä mieltä, että suomalaisten pitäisi keskittyä lätkän sijaan jalkapallon seuraamiseen.

Spekti sai nimeä vuosituhannen vaihteessa Trilogiassa, jossa hänet tunnettiin Aspektina. Läpimurto tapahtui vuonna 2009, kun mies vieraili Uniikin Pojat on poikii -biisissä. Pikkutuhmista, juoppohulluista ja erittäin tarttuvista sanaleikeistä tuli nopeasti räppärin tavaramerkki. Monesta biisistä tuli hitti hänen hauskojen säkeidensä ansiosta.

Kuinka hyvin Spektin tyyli toimii levy mittaisena? Kynä ja kieli ovat terävimmillään Freud Marx Engels & Jungia lainaavassa Juomalaulussa ja Eniten vituttaa kaikki -avautumisessa. Machon ja rentun roolia yhdistävä Tasis antaa tulitukea useampaan biisiin.

Hauskanpidon vastapainoksi Spekti laajentaa osaamistaan itseironisella ja syvissä vesissä uivalla lyriikalla. Hulluuteen ja Pub Pahamieli ovat oodeja huonolle ololle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.