Steen1 Orkestra – Rikollinen

Raskaamman rockin ja räpin yhteen sovittaminen on sinällään luonteva toimenpide. Sen sijaan musiikin mielenkiintoiseksi tekeminen ja oman äänensä kuuluville saaminen kaiken metelin ylitse tuo peliin hieman haasteita.

Steen1 nelihenkisen Orkestra-kokoonpanon kanssa ottaa Rikollinen-albumillaan kunnianhimoisen askeleen aggressiivisten musiikkielementtien yhdistämisessä. Lopputulos jää kuitenkin melkoisen latteaksi.

Vaikka Orkestran soitto rullaa, eivät kappaleet musiikillisen sisältönsä puolesta pärjää kovinkaan hyvin vertailussa omien tyyliensä edustajien keskuudessa. Steen1 hoitaa osuutensa tutulla kiukkuisuudellaan, mutta tuotannon puolesta räpit eivät tahdo nousta toivottuun pääosaansa. Tuntuu siltä, kuin räppärille hyvin ominainen särmikkyys ja vaarantuntu olisi suodatettu pois kappaleista.

Rikollinen olisi voinut pienelläkin kaavojen murtamisella löytää paikkansa laajemman kuulijakunnan keskuudesta. Nyt se tuntuu lähinnä vieraannuttavalta jättäen harvat toimivat aineksensa sakaksi keitoksen pohjalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.