Step up 2 the streets

STEP UP 2 THE STREETS

Hip-hop on kulmien tanssia, todetaan Jon Chun ohjaamassa musiikkielokuvassa Step Up 2 The Streets, joka on jatkoa vuonna 2006 valmistuneelle Step Up -elokuvalle. Henkilöhahmot eivät kuitenkaan ole samoja, mutta molemmille filmeille olennainen tanssin ja erityisesti hip-hopin läsnäolo on säilytetty.

Tarinassa ei ole yllätyksiä, sillä Step Up 2 The Streets on kovin tavanomainen painotuksiltaan. Andie West ( Briana Evigan) on orvoksi jäänyt katutanssija, joka breikkailee Baltimoren kaduilla ja metrossa häiriöitä aiheuttavan 410-ryhmän kanssa. Hänen huoltajansa on kyllästynyt tytön toilailuihin ja uhkaa lähettää Andien tätinsä luo Teksasiin, ellei tyttö kykene kehittämään jotain kunnollista elämäänsä.

Andie pyrkii ja pääsee arvostettuun Maryland School of Arts -tanssikouluun, jossa hip-hop on kuitenkin jätetty perinteisempien tanssimuotojen varjoon. Koulun omistajan veli Chase ( Robert Hoffman) kannustaa Andiea ja he perustavat oman ryhmän, joka aikoo osallistua katutanssien kuninkaaksi nimettyyn The Streets -kisaan.

Kerronnaltaan Up 2 The Streets etenee yllätyksettömänä ja sisältää tavanomaisia teinielämän vaikeuksiin ja romanssinpoikasiin liittyviä jaksoja. Myös henkilöhahmot ovat hyvin kliseisiä ja Jon Chun ohjaus paikoin sentimentaalisen raskasta. Sen sijaan tanssijaksoissa kerronta syttyy paikoin aivan eri tasoille ja niihin liittyy akrobaattista kiihkoa ja energiaa, jossa nuoret taiturit päästetään esittämään parasta osaamistaan.

JARMO VALKOLA

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.