Stepa - Made in Sodankylä

STEPA
Made in Sodankylä
Joku Roti
Stepa eli sodankyläläinen 22-vuotias Joni Stenberg edustaa uutta, nuorta suomihiphop-sukupolvea. Erinäisten kokoelmien ja mixtapen kautta eteenpäin päässyt Stepa julkaisi kehutun esikoisalbuminsa MC kaksi vuotta sitten.

Made in Sodankylä on edeltäjäänsä eheympi paketti. Stepa on oikeasti itseironinen ja hauska, mutta ei ärsyttävän teennäisellä tavalla. Riimit ovat iskeviä ja tuoreita, paikoin jopa pistävän nokkelia. Taustatkin ovat kohdillaan, ja kulkevat letkeästä funkpoljennosta aina discojytkeeseen asti.

Kasiträkki, räyhähenkinen Hullut jätkät rikkoo lopulta rytmin. Siinä vierailee muuten jyväskyläläinen räppäri Are, joka on Stepan suuri fani - ja myös kuulemma toisinpäin.

Made in Sodankylän hulluinta antia lienee tarttuvan funktaustainen Lastenlaulu, joka irvailee nimensä mukaisesti lastenlaulujen pimeille ja järjettömille sanoille.

Toiseksi viimeiset dollarit taas on oikein ihana ja kaunis kappale jokaisen miehen tärkeimmälle naiselle - äidille. Levyn päättävä, hieman laahaava nimikappale kertoo surullisesti Lapin autioitumisesta omakohtaisesta näkökulmasta.