Steve Lukather – Transition

Transition

Steve Lukather on kitaristi, jota muusikoiden länsirannikko on vuosikymmeniä ihaillut ja itärannikko inhonnut. Toto-yhtyeestä suurelle yleisölle tuttu virtuoosi on ronski lavahumoristi ja kitaraefektien suurkuluttaja. Mies kulutti vuosia myös muita vahvempia aineita, joista viimeisimmäksi hän on jättänyt alkoholin.

Vanhan taakseen jättäminen ja uuden aloittaminen on nimensä mukaisesti Transition (suom. siirtymä, muutos) -levyn teema. Tällä kertaa Lukather syöttää efektipuuroa pienemmällä kauhalla ja soittaa hillitymmin ja tyylitajuisemmin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että levyltä puuttuisi särmää. Yhdessä luottotuottaja C.J. Vanstonin kanssa Luke on vain tehnyt yhden parhaista soololevyistään.

Transitionin laulut ovat uutta puntaroivia ja pohdiskelevia, mutta eivät silti liiaksi seestyneitä. Myös biisit itsessään ovat parempia kuin vaikkapa Toton viimeisimmillä levyillä.

Suuria hittejä ei tällä kertaa irtoa, mutta kitarasankarin uutta elämänvaihetta ja tällä erää vähemmän päällekäyvää siirtymää on miellyttävä kuunnella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.