Stratovarius-basisti, Sibeliuksen tyttärentyttärenpoika, säveltäjä-muusikko Lauri Porra vierailee – sähköbasso Jyväskylä Sinfonian sooloinstrumenttina

Milloin viimeksi Jyväskylä Sinfonian soolosoittimena kuultiin sähköbassoa, intendentti Nikke Isomöttönen?

– Historiani orkesterin palveluksessa on kohtuullisen lyhyt, mutta sanoisin, että ei ikinä.

Sitten Isomöttönen kysyy kollegoiltaan. Sielläkin pyöritellään päätä.

Huomenna keskiviikkona tapahtuu siis tuiki harvinaista. Jyväskylä Sinfonian solistina esiintyy basisti Lauri Porra. Hänet tunnetaan laajaa kansainvälistäkin mainetta saavuttaneen Stratovarius-rock-yhtyeen muusikkona, genrerajojen yli rockista, progesta ja metallista jazziin ja klassiseen sujuvasti siirtyvänä taiteilijana sekä bonuksena erityislaatuisista sukujuurista: Jean Sibelius oli hänen isoisoisänsä.

Jyväskylä Sinfonian kanssa Porra esittää uuden sävellyksensä Mementon. Kyseessä on Jyväskylä Sinfonian tilausteos ja kantaesitys. Muina kappaleina kuullaan nuorten miesten sävellyksiä: Franz Schubert ja Jyväskylä Sinfonian taiteellinen johtaja Ville Matvejeff olivat parikymppisiä säveltäessään Seaside Rendezvousin (Matvejeff, 2006) ja sinfonia nro 6 C-duurin (Schubert, 1818).

Porra ja Jyväskylä Sinfonia esiintyvät keskiviikkona ja torstaina yhteensä neljä kertaa. Konserteista kolme on Suomen Kulttuurirahaston kustantamia Taidetestaajat-tilaisuuksia, joissa yleisönä on maakunnan kahdeksasluokkalaisia.

Konsertit kuullaan Teatteritalolla, jonka suuri näyttämö saatiin juuri ajoissa käyttökuntoon toissa viikolla tapahtuneen lavanostimen romahduksen jäljiltä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .