Substances - Between Floors

SUBSTANCES
Between Floors
Playground Music
Voipi olla, että helsinkiläisen Substancesin jätkiä korpeaa tulla mainostetuksi Idols-tähti Pete Parkkosen veljen bändinä. Mutta samalla tuo viite on kiistämättä oiva käyntikortti Substancesin nostamiseksi tuntemattomien rockbändien kuhisevasta massasta.

Ja nostetuksi Substances tosiaan ansaitsee tulla. Laulaja Ville Parkkosen johtaman viisikon debyyttilevy Between Floors on oivallinen cocktail koukuttavaa ja helposti lähestyttävää, mutta samalla kokeilevaa ja kiinnostavaa rockia.

Between Floors on sekalaisuudessaan tyypillinen debyytti. Tyyli vaihtelee biisistä toiseen, musemaisesta Solidista Tom Waitsin hengessä kolistelevaan Dirt in the Dustiin ja Foo Fightersin tyyliin paahtavasta God is a Girlista unenomaiseen tunnelmapalaan Let the Rain Fall.

Keskiössä on Parkkosen kameleonttimaisesti muuntautuva ääni, joka laskeutuu falsetista vaivatta viskin patinoimaan mörinään. Sujuvaa on myös rock-kukkomainen karjahtelu kuin myös miehen semisti käheä peruslaulantakin.

Soitto luo yhtä lailla nahkaansa raidasta toiseen, kevyestä akustisesta suoranaiseen space rock -ujellukseen. Toisella kokopitkällä Substancesin tyylillinen fokus kenties tarkentuu, mutta itse en ole varma haluaisinko edes sitä.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Kriitikon sydäntä särkee: jatko-osa ei yllä kulttielokuvaksi nousseen Iron Skyn tasolle

"Että katsoja poistuu salista kosketettuna, sellainen naiivi unelma mulla on", sanoo Jarno Kuosa – hänen ohjaamansa Sydänmaa on kaupunginteatterin kevään päätuotanto

Taiteen ja tieteen tukija Keski-Suomen kulttuurirahasto tukee ensimmäistä kertaa pelialaa sekä taidetta hoitolaitoksiin – apurahoja jaetaan tänä vuonna 620 000 euroa

Suomalainen suursarja esittää ihmiskunnan kohtalonkysymyksiä – pääosissa Pohjoismaiden suurimpia tähtiä

Taidekeskus Salmela juhlii kesällä 30-vuotisuuttaan – mukana muun muassa Rafael Wardi, Samuli Alonen ja Juhani Saksa

Jyrockin esiintyjistä yli puolet naisia – indiemusiikin festivaalia vietetään Ilokivessä

Suru ja taikuus pokkasivat Suomen Nuorisokirjailijoiden palkinnot

Teatteriarvio: Jyväskylän Nykyteatteriyhdistyksen robottinäytelmän nostattamat ajatukset ovat polttavia ja perustavanlaatuisia, eikä niitä voi kytkeä pois päältä

Jyväskylän kaupunginteatteri esittelee kevätkauttaan yleisötapahtumassa tiistaina

Jaakko Kuusisto sävelsi Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-voittaja-romaanista oopperan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.