Subterráneo - Pekka Kuusisto & Iiro Rantala

PEKKA KUUSISTO & IIRO RANTALA
Subterráneo
Liverace
Suomi on tangomaa. Ei riitä, että meillä on se oma versiomme aiheesta, vaan myös argentiinalaisten Astor Piazzollan johdolla kehittämä tango nuevo tahi taidetango on täällä voimissaan. Alan yhtyeharrastusta riittää ja tasokin on kova.

Suomen taidetangossa tosin liian moni keskittyy virheettömään ja autenttiseen suorittamiseen. Luova särmä ja oma ääni ei olisi pahitteeksi tälläkään alueella.

Särmää ja uhkarohkeata heittäytymistä riittää kun pianisti Iiro Rantala pistää tangot palasiksi ja pinoon klassisen puolen sielunveljensä Pekka Kuusiston kanssa. He ovat muusikoina niin suvereeneja, että kantti riittää kaikkien konventioiden haastamiseen. Samalla kaksikolle tyypillinen hervoton huumori iskee nytkin taajaan loisteliaan soiton keskelle.

Siks' oon mä suruinen ja Satumaa edustavat lähtökohdiltaan Suomi-tangon perinnettä, Adios muchachos tulee Argentiinasta. Uudempia virityksiä ovat Pat Methenyn ja Rantalan sävellykset. Yllättävin valinta on Irwin Goodmanin Lievestuoreen Liisa, joka ei tällä levyllä ole mikään vitsi. Vuoden omaperäisin tangolevy lienee tässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.