Suden aika - Armas

SUDEN AIKA

Armas

Laika Records Katriina Airaksen, Liisa Matveisen, Nora Vauran ja Veera Voiman Suden aika -yhtyeen viides levy tarjoaa loitsuja, runoutta ja kansan- ja runonlauluperinteestä kumpuavaa musiikkia.

Levyllä soi manauksellinen mystiikka ja rakkauden hiomat sävelet. Tekstit noudattavat kalevalaista runomittaa, sävytettynä omilla lyriikoilla. Sävellykset ovat improvisaation ja yhteisen sävellystuotannon tulosta. Laulu kuljettaa vahvasti kappaleita ja taustaa rakentavat mm. kanteleet, harput ja huilut sekä alkukantaiset rummut.

Vaikka laulujen teemat ovat muinaiset, ne voivat synnyttää mielikuvia myös tähän päivään. Äänet soivat kuin soitin kietoutuen yhteen, välillä jopa hurjaan hypnoottishuudolliseen menoon yltyen. Musiikissa olennaista on rytmiikka, joka vie mantrojen ja hokemien avulla takametsiin ja viileisiin vesiin, kuin unenomaisten tähdistöjen taakse.

Voimallinen äänenkäyttö pirskahtelee korkeuksiin ja kärisee matalalla kiperästi mielensyvyyksiin. Pehmeitä, kauniita laulelmiakaan ei ole unohdettu.

KIRSI TAIVAINEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.