Sun Trio - Time is now

SUN TRIO Time is now

Cam Jazz Italialainen Cam Jazz on laadukas levy-yhtiö, jonka katalogissa säteilevät eurooppalaisen ja amerikkalaisen modernin jazzin tähdet Chick Coreasta lähtien. Vuonna 2007 Cam Jazz lanseerasi Presents-sarjan, jossa esitellään uusia tulokkaita huipulle.

Esikoisellaan tähän sarjaan tunkeneessa Sun Triossa soittavat basisti Antti Lötjösen ohella jyväskyläläislähtöiset Louhivuoren veljekset, trumpetisti Kalevi ja rumpali Olavi.

Veljeksistä kohistiin valtakunnallisesti jo Jyväskylän aikoina, ja Helsinkiin siirtyminen on luonnollisesti helpottanut läpimurtoa. Ovet ovat nyt auki maailmanlaajuisesti, sillä taidot ja persoonallisuus riittävät missä vain. Olavi onkin jo ehtinyt soittamaan aivan huipulla, puolalaisen trumpetistilegenda Tomasz Stankon yhtyeessä.

Levyn materiaali on Kalevi-painotteisesti veljesten säveltämää. Trumpetin rikas soitinmaailma antaa eväät monentyyliselle värittelylle. Tuhiseva tunnelmointi tenhoaa pitkin matkaa, mutta finaalin energiajaksossa on yllättävästi särmää ja vinhaa potkua. Palokan Pelimannitalon äänityksissä on saatu talteen pieni helmi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.