Suomen Taiteilijaseuran kuvataiteilijapalkinto Marja Helanderille

Suomen Taiteilijaseuran kuvataiteilijapalkinto myönnettiin torstaina Marja Helanderille. Helander työskentelee pääasiassa valokuvan, videon ja lyhytelokuvan parissa. Hän käsittelee teoksissaan usein saamelaisaiheita, kuten omaa identiteettiään saamelaisen ja suomalaisen kulttuurin välissä, sekä ihmisen suhdetta ympäristöönsä.

Helanderin viime aikojen tunnettuja teoksia on lyhytelokuva Eatnanvuloš Lottit (Maan sisällä linnut, 2018), joka valittiin vastikään Sundance-elokuvafestivaalin lyhytelokuvien kilpasarjaan. Elokuva voitti Risto Jarva -palkinnon Tampereen elokuvajuhlilla alkuvuonna.

Taiteilijaseuran kuvataiteilijapalkinto on taiteilijakollegoiden myöntämä tunnustus ansioituneelle ja ajankohtaiselle kuvataiteilijalle. Palkinnon arvo on 7 000 euroa.

Palkinnon saajasta päättäneen Taiteilijaseuran hallituksen mukaan Helanderin teokset ovat "painokkaasti puhuttelevan sisältönsä lisäksi teknisesti ja taiteellisesti korkealaatuisia", ja niiden "vakaviin aihepiireihin sekoittuu alleviivaamaton surrealistinen huumori, feministinen tekijyys ja esteettinen nautinto".

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .