Suomi aloitti Kirnun rakentamisen Shanghaissa

Suomen Shanghain maailmannäyttelyyn tulevan paviljongin rakentaminen alkaa toden teolla, kun sen peruskivi muurataan tänään.

Shanghain maailmannäyttely, 2010 Expo, järjestetään ensi vuonna, ja sen teemana on parempi kaupunki, parempi elämä. Huomiota halutaan erityisesti kiinnittää kestävään kehitykseen kaupungeissa.

Suomen paviljonki on nimeltään Kirnu. Se muistuttaa muodoltaan isoa kulhoa ja on kooltaan noin Ateneumin taidemuseon kokoinen.

Rakennusmateriaalina ovat teräs, puu, kivi, lasi ja tekstiilit. Rakennuksen ulkopinta verhoillaan paanuilla, jotka on tehty teollisuuden kierrätystuotteesta puu-muovikomposiitista. Myös muussa rakentamisessa on otettu kierrättäminen ja ympäristöä säästävät ratkaisut huomioon.

Kirnun on suunnitellut arkkitehtitoimisto JKMM Arkkitehdit. Hankkeen kokonaisbudjetti tulee olemaan noin 14 miljoonaa euroa.

Shanghain maailmannäyttely on avoinna puoli vuotta, ensi vuoden toukokuun alusta lokakuun loppuun. Sinne odotetaan yli 70:ää miljoonaa vierasta. Näyttelystä tulee todennäköisesti tulee suurin koskaan järjestetty maailmannäyttely.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.