SuomiPOP pärähti käyntiin

Viikonloppu Jyväskylässä tarjoaa musiikin ja rennon meiningin ystäville paljon koettavaa. Torstaina käyntiin lyöty SuomiPOP-festivaali viihdyttää kansaa Jyväskylän keskustassa ja vaihtoehtoinen rockfestari Naamat juhlitaan Muuramessa perjantaista lähtien.

SuomiPOP-festivaalin Veturitalleilla avasi torstaina virtolainen Oliver. Puoli kuudelta lauteille nousi Kaija Koo. Illan myöhemmästä tarjonnasta vastaavat Jenni Vartiainen ja Popeda.

Hollolasta saapuneille Minna Tapiolle ja Anne Hämäläiselle festivaalit merkitsevät irtiottoa arjesta.

- SuomiPop-festarit ovat traditio. Olemme yksinhuoltajia, mutta tänä viikonloppuna olemme pahiksia! Nyt on kolme päivää omaa elämää ja omaa aikaa, kaksikko hehkuttaa.

Naiset ovat majoittuneet Scandic-hotelliin.

- Siellä on nopeampi käydä vessassa kuin alueella, Hämäläinen kertoo.

Sampo ja Irma Tuisku tulivat SuomiPoppiin Rovaniemeltä asti. Irma oli saanut lapsiltaan äitienpäivälahjaksi liput festareille.

- Jyväskylä on ihana kaupunki, olen opiskellut täällä aikaisemmin, Irma sanoo.

Sampo luonnehti SuomiPop-festivaalin tunnelmaa märäksi. Pariskunta odottaa eniten näkevänsä Jenni Vartiaisen ja Popedan.

Siilinjärveläiset Anni Hiltunen ja Henna Hyvärinen odottavat eniten viimeisenä esiintyvää Popedaa. He vannovat seisovansa eturivissä koko illan.

- Muutkin bändit on hyviä niin kyllä tässä jaksaa odottaa, Hiltunen sanoi.

Nuoria naisia harmittaa vain yksi asia.

- Odotimme, että täällä olisi enemmän porukkaa.

Perjantaina lauteille nousevat Sir Elwoodin Hiljaiset Värit, Stella, Jukka Poika, Happoradio ja Yö. Lauantaina lavoilla esiintyvät muiden muassa Pariisin Kevät, CMX ja Apulanta.

Naamat myi loppuun

Hieman erilaisempi festivaali, jo instituutioksi kasvanut Naamat Muuramessa myi 800 pääsylippuaan loppuun alle kahdessa tunnissa. Kaveriporukan kesäjuhlat ovat kasvaneet koko viikonlopun festareiksi, mutta rantasauna ja peltofutisturnaus kuuluvat yhä asiaan.

Naamojen kävijöitä leimaa se, että Muurameen on pakko päästä. Liput myytiin, vaikka esiintyjistä ei ollut tietoakaan. Esiintyjät ovat mukava lisä, mutta Naamoilla pääroolia vetää tunnelma ja tietty kotikutoisuus.

Naamoilla esiintyvät perjantaina muiden muassa Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Moses Hazy ja Swatmaster. Lauantaina vietetään Club Old Fartsia ja kuunnellaan Alamaailman Vasaroita, Pertti Kurikan Nimipäiviä ja Die So Fluidia.

Sunnuntaina festarivierailijat kotiin saattelee The Bad Ass Brass Band.

SuomiPOP 21.-23.7.2011
Naamat 22.-24.7.2011

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .