Superhero Movie

SUPERHERO MOVIE

Ei voi olla totta! Miten on mahdollista, että niin herkullisesta parodioinnin aiheesta kuin supersankarit ei saada irti mitään hauskaa? Superhero Movie osoittaa niin suurta kyvyttömyyttä, että se on jo aivan oma kykynsä. Ainoa lohdutus on, että saman tyylilajin yhä teattereissa pyörivä Mitäs me spartalaiset on vieläkin surkeampi esitys. Se menee jo henkisen julmuuden puolelle.

Tarinan päähenkilö on nuorukainen nimeltään Rick Riker ( Drake Bell). Geenimanipuloitu sudenkorento puree miestä, joka sitten muuttuu supersankariksi nimeltään Sudenkorento. Kyse on siisSpider-Manin tarinasta, jossa hämähäkki on korvattu sudenkorennolla. Elokuvassa kohdataan tavalla tai toisella ainakinSuperman, Batman, Wolverine ja muita X-Men-tyyppejä ja Fantastic Four -porukka.

Elokuvaviittauksia on muitakin, alkaen Hitchcockin Kohtalon avaimesta ja päättyen Taruun sormusten herrasta.

Ei minua haittaa se, että Superhero Movien mielestä hauskinta maailmassa on toisten ihmisten satuttaminen ja jopa tappaminen vahingossa. Sehän todella voi olla hauskaa, jos vitsi toteutetaan oikein. Ei minua haittaa halpa pieru- ja kakkahuumori. Tissi- ja seksihuumoria olisi saanut olla enemmänkin, niin olisi ollut edes jotain katsottavaa.

Minua haittaa vain ja ainoastaan se, että Superhero Movien jutut eivät ole hauskoja. Kerran naurahdin verbaaliselle vitsille ja lyhyt Tom Cruise -parodia osuu jopa maaliinsa. Mutta sen verran naurattaa puolentoista tunnin aikana hautajaisissakin. Vaikka Superhero Movie ymmärtää parodian käsitteen hieman paremmin kuin joku Date Movie tai ne kirotut spartalaiset, parodia ei koskaan jalostu nauruksi. Oivallus puuttuu. On vain heittoja sinne ja tänne.

Jäin odottamaan tyylilajiin kuuluvia lopputekstivitsejä mutta sellaisia en huomannut. Sen sijaan keskellä lopputekstejä nähdään yllättävän monen minuutin ajan poisjääneitä kohtauksia.

Kyse ei ole epäonnistuneista kohtauksista, vaan jaksoista, jotka eivät ole syystä tai toisesta mahtuneet lopulliseen elokuvaan.

Syytä moiseen en osaa sanoa, sillä nämä osuudet ovat aivan yhtä hauskoja, eli epähauskoja, kuin varsinainen elokuvakin. Tämä kertoo paljon tekijöiden tyylitajusta ja todistaa katsojan epäluulot tosiksi: Superhero Movien tekijät eivät tosiaankaan erota hyvää vitsiä huonosta.

MARKO AHONEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.