Surf's Up - tyrskyn ratsastajat

Koko perheen tietokoneanimaatioista ei ole ollut parin viime vuoden aikana pulaa. Dvd-uutuus Surf's Up - tyrskyn ratsastajat kuuluu siinä tyylilajissa reilusti parempaan puoliskoon.

Etelänavalla ei surffari menesty

Töyhtökalliopingviini Cody Maverickilla (äänenä Shia LaBeouf / Antti L. J. Pääkkönen) on pingviiniksi sangen erikoinen harrastus. Hän rakastaa surffaamista ja haluaa alan ammattilaiseksi. Cody ihannoi yli kaiken pingviinisurffarilegenda Big Z:taa.

Etelänavalla surffaus ei ole kovin suuri laji, joten Cody matkustaa Big Z:tan muistokisaan etelän lämpimään palmujen katveeseen, kuumille hiekkarannoille. Perillä Cody oppii, että elämässä on muitakin tärkeitä asioita kuin voittaminen.

Surf's Up täyttää hyvin tärkeimmän koko perheen elokuvan vaatimuksen. Se sopii hyvin lapsille, mutta huumorissa on tasoja myös aikuiselle. Elokuvan kuningasidea on sen erikoinen tapa kertoa tarinansa. Surf's Up on ikäänkuin surffaripingviinistä kertova dokumentti tai reality-ohjelma. Mukana on esimerkiksi haastatteluita ja "arkistofilmejä".

Kirjain voittaa pikselit kevyesti

Pingviinit ovat juuri nyt niin muotia tietokoneanimaatiossa, että se on jo ärsyttävää. Mutta Surf's Up on sen verran viihdyttävä tapaus, että mieluummin moitin peesaamisesta niitä muita pingviinileffoja.

Vaikka kyse on komediasta, elokuva on tehty tietyllä vakavuudella. Yhtäkään kohtaa ei ole pistetty kasaan periaatteella "vähän vaisua mutta kelpaa kyllä lapsille". Animaatio on hyvin tavanomaista mutta käsikirjoituksen ja huumorin taso korvaavat kevyesti tekniset puutteet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.