Suvi Teräsniska Pohjantuuli

Suvi Teräsniska lataa ilmoille jo toisen pitkäsoiton tänä vuonna. Nuori laulaja irrottautuu Yö-yhtyeen kyljestä ja suuntaa omille teilleen. Teräsniska on lämmin tulkitsija, tämä kuuluu esimerkiksi kepeästi rullaavissa Pohjantuuli - ja Jääveistos -lauluissa. Sanoituksissa löytyy kyllä mielenkiintoisia kielikuvia, joskus vain jää miettimään, miten sanoja on mahdutettu toinen toisensa perään.

Kappaleet ovat pääosin taivaita maalaavia, itkun seasta uskoa ja energiaa pursuavia. Jossain kohdin tulee olo, että kipinä isoon roihuun on padottu, ja kuulija kaipaa tässä vaiheessa jo voimallisempaa, syvempää otetta. Vaiettu Rakkaus -laulun kertosäe antaa näytteen, että ”säröäkin” laulajassa piilee.

Vaikka vahva kappale, runollisen kaunis Loitsu, jonka säe ”Rakasta rajusti, radalta suista…” ei tunnu aivan siltä, mistä riimitykset kertovat, soljuu se kuitenkin laulajan ja soitinten keveässä otteessa. Teräsniskalla on aina lauluissaan positiivinen ote, laulettiin sitten kuusta tai taivaanrannasta.

Sävellyksissä on takuuvarmaa Teräsniskaa tutuin sävelteemoin, popahtavan iskelmän vivahtein, nyt mukana on jopa häivähdys kansanmusiikkia. Loitsuja tarvittaisiin vielä lisää keitokseen!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.