Sydän, sydän - Kapseli

Johanna

Outoilurockryhmä Sydän, sydän suuntaa neljännellä täyspitkällään kohti rauhallisempia vesiä, mutta ei pääse eroon juuristaan venkoilevan metelöinnin parissa. Sydän, sydän -asteikolla monet levyn biiseistä ovat melkein perusrockia. Kapseli on aiempaan tuotantoon verrattuna helpommin lähestyttävä, mutta sen materiaali istuu edelleen helposti taiderock-nimikkeen alle.

Sydän, sydän on siitä harvinainen tapaus, että riippumatta minkälaisen lähestymistavan se kappaleisiinsa ottaakaan, niin bändi onnistuu aina kuulostamaan vain ja ainostaan itseltään. Omaperäisen ilmaisun tärkein tekijä taitaa olla laulaja Tuomas Skopan nariseva laulusoundi. Miehen omalaatuinen tapa venyttää sanoja ja välillä täysin muun kappaleen kanssa ristiriidassa olevat laulumelodiat ovat edelleen piristävää kuultavaa.

Sanoituspuolella Skopa suoltaa vieläkin täyttä tajunnanvirtaa, josta on varmaan turha edes yrittää etsiä sen suurempia merkityksiä. Kertojaminä tuntuu edelleen nauttivan elämän pienistä asioista ja on aina eläinten puolella. Biiseistä jää mieleen oivaltavaan ja hyväntuuliseen vihellysmelodiaan luottava Ducato, rokkaava Oshiwambo sekä kaunis Viimeinen aamu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.