Syksyllä Kansallisoopperassa ensi-iltansa saavan Ringin ensimmäinen osa myytiin loppuun

Kansallisoopperassa syksyllä alkavan Richard Wagnerin Ringin ensimmäisten osien liput menivät kuin kuumille kiville maanantaina, kun yksittäisten lippujen myynti alkoi.

Viestintäjohtaja Liisa Riekki kertoo, että syksyllä ensi-iltansa saavan Reininkullan kuuden esityksen liput on käytännössä myyty. Illansuussa enää yksittäisiä paikkoja oli jäljellä. Lipunmyynti alkoi puolilta päivin. Lippuja sai ostettua verkon lisäksi lippuluukulla ja puhelimessa.

–  Iltapäivällä lippuja jonotettiin toista tuntia, neljään mennessä ruuhka rauhoittui, Riekki kertoi.

Suosio ei ollut yllätys.

–  Osasimme jo keväällä arvioida, että kapellimestari Esa-Pekka Salosen johtama, suomalaisin voimin tehty Ring kiinnostaa. Meillä oli tänään koko henkilökunta lipunmyynnissä, Riekki kertoi maanantaina.

Ring on neliosainen oopperakokonaisuus. Myös keväällä 2020 ensi-iltansa saavan toisen osan Valkyyrian yksittäisten lippujen myynti alkoi maanantaina. Riekki arvioi, että liput Valkyyriaan menevät tämän viikon aikana.

Kausikortin ostaneet pääsivät varaamaan paikkansa esitykseen jo huhtikuussa. Riekin arvion mukaan sekä Reininkullan että Valkyyrian paikoista reilu kolmannes meni kausikorttilaisille.

Ringin kolmas ja neljäs osa Siegfried ja Jumalten tuho tulevat myyntiin myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.