Tässä Salakapakassa ei tarvitse poliisia pelätä

Ensi lauantaina 11.7. voi Keuruulla astua Salakapakan ovesta sisään reilusti sivuilleen vilkuilematta. Poliisin ratsiasta ei ole pelkoa, toisin kuin kieltolain aikaan Suomessa vuosina 1919–1932.

Luvassa on kepeää meininkiä svengaavan swingin tahtiin, jota esitetään kahden orkesterin, keurusseutulaisista soittajista koostuvan Dixie Bear Bandin ja jyväskyläläisen Dixie Harlemin voimin.Tapahtuman synty on monen sattuman summa.

Pirkanmaalla toimivan Kauneuskeskus Savannin yrittäjä Heini Paarlahti kertoo isänsä Ari Terhon soittavan Dixie Bear Bandissa ja kerran vain heräsi ajatus tapahtumasta, jossa yhdistettäisiin livemusiikkiin muotinäytös ja tanssia. Hyväksi koetun idean toteuttamiseen halusivat muutkin osallistua, muun muassa Keupa HT ja Keuruun kaupunki sekä yksittäisiä paikallisia yrityksiä.

Keuruun talkooteatterin varastoista on käyty kaivamassa vaatteita ajan hengen mukaiseen muotinäytökseen.

Ovi Salakapakkana toimivaan Keuruun jäähalliin avautuu kello 19. Ajan henkeä tilaan luovat vanhat autot, maitotonkat, matkalaukut, sukset, tynnyrit, juuttisäkkejä.

Juhlakansa voi pukeutua teeman mukaan, mutta velvoite se ei osallistumiselle ole. Järjestäjien korviin on kyllä kantautunut huhuja, että ainakin charleston tyyppisiä mekkoja ja sulin koristeltuja pantoja illan aikana naisten yllä tullaan näkemään.

Salakapakassa on tarjolla myös juomaa ja ruokaa.

Liput Salakapakkaan maksavat 15 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.