Tätä kaikkea löytyy naismuusikon viulukotelosta – Katso kuva!

Eipä sinne kovin paljon mahdu, siis viulun ja sen oheistarvikkeiden lisäksi. Tämä on ensivaikutelma, kun Jyväskylä Sinfonian ykkösviulisti Niina Tuunainen, 38, paljastaa viulukotelonsa sisällön.

– Viulu, jousi, varajousi, varakieliä, olkatuki, erilaisia sordiinoja, hartsia, puhdistusliinoja, nuotteja, korvatulpat konsertteihin joissa saavutetaan kovimmat desibelit..., Tuunainen luettelee.

Äänekoskella asuvalla Tuunaisella on kolme lasta. Heidän kuvillaan on viulukotelossa pysyvä paikka.

– Kuvat kulkevat mukana aina. Pitkillä esiintymisreissuilla en välttämättä näe lapsiani moniin päiviin, jopa viikkoihin, ja ikävä on toisinaan aivan hirmuinen.

Valokuvien takana Tuunaisella on eräs lehtileike Keskisuomalaisesta.

– Se on arvostelu aivan vähän aikaa sitten järjestetystä kamarimusiikkikonsertista, joka oli huikean mukava kokemus niin meille soittajille kuin mitä ilmeisimmin myös kuuntelijoille.

Samoin valokuvien takana on Tuunaisen oppilaiden lahjoittamia piirustuksia. Tuunainen opettaa viulunsoittoa Ala-Keiteleen musiikkiopistossa.

Loppujen lopuksi ensivaikutelma viulukotelon ahtaudesta osoittautuu vääräksi.

– Viulukoteloni on tilaihme, jossa kuljetan toisinaan myös esiintymisvaatteita ja -kenkiä. Paitsi iltapukua en sentään ole onnistunut sinne survomaan.

Satunnaisesti viulukotelossa kulkee eväitä – ja karkkia kuulemma useinkin.

– Se on oiva paikka jemmata karkkia niin, etteivät lapset löydä. Paitsi tämän jutun jälkeen esikoinen taitaa alkaa ratsaamaan äidin viulukotelon harva se päivä.

Tuunainen on soittanut viulua ammatikseen viisitoista vuotta. Jyväskylä Sinfoniaan hänet pestattiin syksyllä 2013.

Omaa viulukoteloaan esitellessä Tuunaisen mieleen palautui vanha sattumus eräältä ulkomaankiertueelta, aikakaudelta ennen älypuhelimia.

– Eräältä miespuoliselta kollegalta luiskahtivat ennen erästä konserttia esiin hänen omat K18-iltalukemisensa meidän muidenkin ihasteltaviksi.

Viulukotelon kanssa kulkevalta Tuunaiselta kysytään usein, kantaako hän konekivääriä.

– Se ei enää oikein jaksa naurattaa.

Lue lisää Niina Tuunaisesta Keskisuomalaisen Tänään-osastosta 17.4.2015.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .