TAP - Selvillä vesillä

TAP

Selvillä vesillä

Hype Records
Tamperelaisen TAPin Selvillä vesillä on tyypillinen rock-esikoinen.

Ensimmäisen biisi saa kysymään, onko albumi kuunneltava loppuun. Levy pyörii, niin olan takaa, että lopussa ajatus on sama: yksikin biisi puhuu bändistä kyllin.

TAPin MySpace-sivulla kerrotaan: "Biiseihin tuli heti oikea ote ja lisää syvyyttä kielivaihdoksen jälkeen." Ennen tätä albumia kieli oli siis englanti ja epäilemättä vaihdos on perusteltu, sillä suomeksikin tekstin tasot ovat suuri kysymysmerkki. On runoiltu melodraaman aarreaitassa. Se kärjistyy biisien lopetuksissa, joihin on pakonomaisesti muotoiltu päätelmä. Ne ovat myös samankaltaisia sekä sanomaltaan että rakenteeltaan.

Päihdekeskeisyys ja siihen kietoutuva kliseisyys on alati läsnä, kuten biisissä Mustavalkoinen, jonka äänimaailmassa on tosin säästelty, melodian onneksi. Mutta "Viinaan sinä lankesit jälleen/Ja lauloit syntiset laulusi" jättää kovin kylmäksi. Soittaa kyllä osataan ja kitarariffit leimuavat. Ennen sanoitusprosessiaan pojat olisivat voineet rikastaa kieltään muutamalla kirjalla. Sitten pitäisi kirkastaa toisistaan enää melodiat. Uhoa ainakin on kyllin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.