THUNDERSTONE - Dirt Metal

THUNDERSTONE
Dirt Metal
Sony Music
Dirt Metal olisi passeli määre Thunderstonen nykyiselle soitolle. Yhtyeen viidennen albumin sisältö ei ole aivan heavy metalia, se ei ole thrash metaliakaan, yhtyeen perustan muuranneesta power metalista puhumattakaan.

Meininki on raskasta, rujoa, rytmikästä ja rivakkaa, mutta myös melodista. Rick Altzin laulu kähisee rosoisena, alleviivaten entisestään Dirt Metalin ruosteista äänimaisemaa.

Biisissä Star Thunderstone kuulostaa raskaammalta kuin kuunaan, raidan loppupuolella Altzin örinän myötä biisi lipsahtaa jo thrash-osastolle, jos eivät rivakka tempo ja äkäisen kuivakka riffi sitä jo tehneet.

Ghosts of Youth ja Dodge the Bullets jatkavat Judas Priestin hengessä tiukkoja ralleja, mutta hieman hevimmällä otteella. Melodisia kertsejä kuullaan siellä täällä, alkaen avausraidasta I Almighty, mutta tosissaan tempoa lasketaan ainoastaan kahdeksan ja puolen minuutin eepoksessa Suffering Song.

Kun bändissä on yksi Suomen kovimmista kitaristeista, Nino Laurenne, niin riffeiltä ja sooloilta odottaa lähtökohtaisesti enemmän. Maestro ei kuitenkin hingu valokeilaan, vaan jättää tilaa kokonaisuudelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.