Taidekeräilijä Seppo Fräntiltä merkittävä lahjoitus Kiasmalle – antaa pois 700–800 teoksen kokoelmansa

Fränti muistetaan myös vuoden 2000 panttivankikriisistä.

Helsinkiläinen taidekeräilijä Seppo Fränti lahjoittaa 700–800 teosta käsittävän kokoelmansa nykytaiteen museo Kiasmalle. Edustettuna on yli 100 taiteilijaa, joista moni on jo Kiasman kokoelmataiteilija.

Kokoelma sisältää runsaasti paperipohjaisia teoksia sekä maalauksia ja lisäksi joitakin pienikokoisia veistoksia. Fränti on tehnyt paljon hankintoja erityisesti kotimaisilta nuorilta kuvataiteilijoilta.

– Kokoelmani on minulle elämäni tärkein asia. Keräämäni teokset ovat kuin lapsiani. Elämässä tulee aika, jolloin lasten on lähdettävä kotoa maailmalle, Fränti kuvailee lahjoituksen motiiveja tiedotteessa.

Museonjohtaja Leevi Haapalan mukaan Fräntin kokoelma on ainutlaatuinen henkilökohtaisuudessaan ja vilpittömässä kiinnostuksessaan nykytaidetta ja eläviä taiteilijoita kohtaan.

– Kokoelma on rohkea, avoin ja samalla intiimi tavassaan hahmottaa ihmisenä olemisen kipuilua kuvataiteen kautta, Haapala kuvailee.

Seppo Fränti muistetaan myös vuoden 2000 panttivankikriisistä, kun islamistiterroristit kaappasivat joukon länsimaisia turisteja Filippiineillä sijaitsevalle Jolon saarelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Seppo Fränti: Osakekaupoilla rahoitettu taidekokoelma on "raju kokonaisuus"