Taiteilijat saavat olla Beckerin talossa vuoden 2021 loppuun

Jyväskylän taiteilijaseura voi pysyä Beckerin talossa vuoden 2021 loppuun, vaikka talon omistaja on vaihtumassa.

Kauko Sorjosen säätiö laittoi rakennuksen myyntiin keväällä, ja ostaja on löytynyt. Kauppakirjat allekirjoitetaan uuden omistajan kanssa todennäköisesti ensi viikolla.

Talossa vuokralla olevalle taiteilijaseuralle ei kuitenkaan tule ajolähtöä, sillä tuleva omistaja on luvannut, että seura voi toimia rakennuksessa vuokrasopimuksen loppuun asti, iloitsee kiinteistönvälittäjään yhteydessä ollut seuran puheenjohtaja Kristiina Lempiäinen-Trzaska.

– Tämä helpottaa ja selkiyttää meidän tilannettamme, suuri kivi putosi sydämeltä. Nyt voimme etsiä rauhassa uutta tilaa.

Seura tulee ensi vuonna toimineeksi Beckerin talossa 25 vuotta, joten merkkipaaluakin päästään juhlimaan.

Taiteilijaseuralla on rakennuksessa galleria, taidelainaamo, taiteilijaresidenssi ja toimisto. Beckerissä on pidetty kokouksia ja juhliakin.

– Beckerin talo on ollut tärkeä yhteisön identiteetin kannalta ja monille myös sen kautta saadun myynnin vuoksi. Ei olekaan yhdentekevää, missä tulevat tilat sijaitsevat. On tärkeää, että yleisö löytää meidät, Lempiäinen-Trzaska sanoo.

Asiakkaita on vetänyt rakennukseen myös tunnelmallinen arkkitehtuuri. Seminaarinkatu 28:ssa sijaitseva talo valmistui 1903. Beckerin talona se on tunnettu 1900-luvun alkupuolelta talossa asuneen ylilääkärin nimen mukaan.

Jyväskylän taiteilijaseura kattaa koko Keski-Suomen. Jäseniä on noin 140.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .