Taken 3

Ensimmäinen Taken oli ihan viihdyttävä toimintaelokuva. Ranskalaistuotantona Taken myös selvästi erosi perinteisistä amerikkalaisista toimintaleffoista. Jatko-osa Taken 2 oli selvästi huonompi, pelkkää ensimmäisen osan toistoa, tosin uudessa ympäristössä, Istanbulissa.

Kolmas Taken onnistuu alittamaan vielä edeltäjänsä, ei mitään uutta. Pääsyyllisenkin voi arvata jo elokuvan alkuvaiheissa. leffassa nähdään taas tutut hahmot: Liam Neesonin esittämä ex-agentti Bryan Mills, Famke Janssenin näyttelemä ex-vaimo ja Maggie Grace heidän tyttärenään. Kaikki kolme hahmoa siepattiin jo kahdessa edellisessä osassa. Siepataanko joku nyt? Ei, vaan Mills lavastetaan syylliseksi murhaan, ja hänen on tietysti paettava poliisia ja löydettävä itse oikea syyllinen. Alkaa hurja takaa-ajojen sarja, välillä jalan, välillä autoilla, mutta eihän Millsiä kukaan kiinni saa. Eivät edes luodit häntä tavoita, lopun kymmenien konetuliaseiden tulituksessa ei hipaisuakaan...

Näyttelijöistä Liam Neeson on edelleen halutessaan uskottavan uhkaava. Silti hän on suurimman osan ajasta väsyneen ja kyllästyneen oloinen. Maggie Grace on isin tyttönä melko tasapaksu ja äitiä esittävä Famke Janssen käy pyörähtämässä vain parissa kohtauksessa. Forest Whitaker yrittää tehdä esittämästään poliisista oikean ihmisen, osaa olla myös sympaattinen ja kaukaa viisas.

Se päättyy tähän, toteaa elokuvan mainoslause. Toivottavasti se on totta, tosin itse sankari on sanonut kysyttäessä:

- Ihmiset ovat kiinnostuneita tämän tyyppisistä leffoista. Juuri nyt en halua tehdä nelosta, mutta aika näyttää. Aina on olemassa mahdollisuus palata Bryanin rooliin.

Eli aika ja Liamin pankkitilin riittävyys näyttävät, tuleeko vielä Taken 4, Taken 5, Taken 6…

Tähtiä 2/5

Sisä-Suomen Lehti julkaisee äänekoskelaisista elokuvaharrastajista koostuvan raadin arviot tuoreista ensi-iltaelokuvista. Raatiin kuuluvat: Jaana Tani, Matti Pasanen ja Hannu Lönnroth.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.