Taken

TAKEN Liam Neeson esittää Bryan Millsiä Pierre Morelin ohjaamassa elokuvassa Taken.

Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat ranskalaisen toimintaelokuvan uudistajat Luc Besson ja Robert Mark Kamen.

Kyse on kidnappausdraamasta, kun Bryanin tytär Kim ( Maggie Grace) joutuu albanialaisten roistojen käsiin ollessaan turistimatkalla Pariisissa.

Huolestunut isä lähtee jäljittämään elämänsä ainoaa todellista aarretta, sillä takana on ero vaimosta Lenoresta ( Famke Jansen), jolla on uusi avioliitto varakkaan Startin ( Xander Berkeley) kanssa.

Bryan on entinen CIA-agentti, joka jäljittää tytärtään aiemmin oppimansa tyylin mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että hän kirjaimellisesti kääntää Pariisin ylösalaisin, esittää ranskalaista poliisikomisariota tunkeutuen roistojen päämajaan ja seuraa tyttärensä jälkiä aina ihmiskaupan porteille saakka.

Irlantilainen Liam Neeson on karismaattinen näyttelijä, jota ilman Taken hukkuisi tusinajännäreiden upottavaan suohon. Nyt vauhdikkaita tilanteita on tarjolla koko ajan ja ohjaaja Morel kykenee pitämään jännityksen langat käsissään aina hamaan loppuun saakka.

Välillä tilanteet menevät jopa hieman ylitse, mutta kokonaisuutena Taken on toimiva jännitysdraama ennen muuta Neesonin tiiviin läsnäolon vuoksi.

Ohjaus: Pierre Morel. Rooleissa: Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace. Tyylilaji: Jännitys/Draama (K15). Esitetään Fanta-siassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.