Tankki täyteen - Kanavateatteri

KESÄTEATTERI

Tankki täyteen

Kanavateatteri

Ensi-ilta Laukaassa 8.7.2011

Neil Hardwickin mukaan hänen ja Jussi Tuomisen kirjoittama tv-sarja Tankki täyteen on pienoiskuva Suomesta; yksinäinen huoltoasema, jonne ohitustieltä ei pääse millään. Ja milläpä muulla suomalainen ihmiskuva avautuisi kuin pitkällä mykkyydellä. Kanavateatterissa mykkyys on pitkää ja nautinnollista, ja tilannekomedia niin irtonaista, että katsomossa saa naurun lomassa vettä pyyhkiä silmistä.

Antti Viitamäen tv-sarjasta sovittama parituntinen näytelmä pysyy hyvin kasassa ja sketsinomaisista kohtauksista syntyy soljuva kokonaisuus, jonka leppoisa ja maanläheinen tatsi ei näennäisestä verkkaudestaan huolimatta laahaa, vaan säilyttää intensiivisyytensä loppuun asti. Mehukas teksti ja loistava ohjaus eivät jätä katsojaa kylmäksi; Tankki täyteen on täynnä suurta sydäntä!

Annastiina Kekäläisen puvustus ja työryhmän lavastus ovat erittäin onnistuneita ja toimivia. Viitamäki ohjaajana käyttää suurta tilaa nerokkaasti ja luovasti; henkilöiden toiminta on luontevaa ja perusteltua, ajankuva on toteutettu pikantisti ja herkullisen yllättävät ratkaisut räväyttävät yleisön nauruun kerran, jos toisenkin.

Näytelmän sytyttävät liekkiin loistava näyttelijäkaarti. Keijo Myllylän Sulo Vilen, Jaakko Myllylän Juhana ja Tapio Myllylän Reinikainen ovat toisiaan kuunteleva ja samaa ilmaa hengittävä kolmikko, joiden eleettömän varmat, luontevat ja uskottavat roolityöt vangitsevat katsojan silmät ja sydämen. Myllylöiden tilannetaju on aivan ylittämätön, komiikka sisäsyntyistä. He ovat kuin luotuja näihin rooleihin. Tiina Oksasen Emmi, Taru Eskonen-Myllylän Ulla ja Arto Lehtikankaan pastori ovat kaikki kolme niinikään maukkaasti ja vivahteikkaasti rakennettuja henkilöitä.

Tankki täyteen herättää eloon viimeiset mohikaanit maailman laidalla. Asiat ovat yksinkertaisia, maailma ymmärrettävä ja ihmiset vilpittömiä. Kanavateatterin toteutuksesta ei löydy poikkipuolista sanaa. Ensi-illassa yleisö hyrisi ja purskahteli hersyvään nauruun. Parasta aikoihin!

Käsikirjoitus: Neil Hardwick, Jussi Tuominen. Sovitus, ohjaus, musiikki: Antti Viitamäki. Rooleissa: Arto Lehtikangas, Tapio Myllylä, Keijo Myllylä, Tiina Oksanen, Taru Eskonen-Myllylä, Jaakko Myllylä,Terri Niemi, Eliisa Tuomanen, Terhi Heikkilä, Martti Nikamaa, Iiro Nahkamäki, Sonja Makkonen, Aino Koskinen, Ida Sirkka, Ulla Riipinen, Pekka Hautala, Juhani Hyvärinen, Lauri Jokela, Mikko Kupari, Hannu Natri, Seppo Tavi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.