Tanssiarvio: Tanssimme kakaduu – Gradian Tanssin kevätnäytös kukki ja kuhisi viidakkorytmein

Gradia

On piilossa viidakon

Tanssin perusopetuksen kevätnäytös Siltasalilla 19.5.2019

 

Viidakon villit breikki-kingit paukuttivat rintaansa ja pikkupapukaijat karkeloivat neonväreissä, kun Gradian Tanssin kevätnäytös pani tassulla koreasti ja tuhannella jalalla parastaan.

Viidakkotunnelma syntyi veikeästi teeman mukaan nimetyistä ja puvustetuista tanssinumeroista, esityksiä upeasti tukevista valoista ja datanomiopiskelijoitten taustaprojisoinneista sekä totta kai rytmistä ja liikkeestä, jota kesäinen viikonloppu trooppisesti säesti.

 

Siltasalin jyrkkä katsomo tarjosi oivan lintuperspektiivin kuin palmunlatvasta näyttämön mustaan kurkistuslaatikkoon. Tanssijat hehkuivat lavalla värikkäinä ja veistoksellisina. Näytöksen visuaalisesti upeinta antia olivatkin esitykset, joissa valoilla ja väreillä leikiteltiin täysipainoisesti. Punahehkuiset Hämähäkki-jazzarit kutoivat seittiä kekseliäästi, Afrikka-vaikutteinen Selviytyjät taas vietti katutanssin juhlaa sademetsän siimeksessä.

Purppuranhohtoinen Aluskasvillisuus-nykytanssikoreografia hyödynsi hienosti lavan vertikaalisia ulottuvuuksia madellen välillä rihmastona maata pitkin, mutta hätkähdyttävin kaikista oli Matelijoitten kaksitoistajalkainen, joka kuuden tanssijan hahmossa ilmestyi näyttämölle violettia neonväriä loistaen. Anne Joutsimäen nykytanssikoreografiassa tavoitettiin oivaltavasti matelijan notkean nykivä, loputon liike.

 

Erityisen ilahduttavaa oli nähdä lavalla rohkeita ja lahjakkaita poikia, joista rytmitajuinen break-kolmikko oli Elmo Niskasen johdolla päässyt jo mukavasti vauhtiin. Todellinen lupaus ilmestyi näyttämölle kuitenkin kauniissa klassisen baletin koreografiassa Viidakon siniset linnut, jonka solistin tehtävän hoiti ansiokkaasti Jaakko Andersen.

Lennokkaat, oikeaoppisesti ”ilmaan pysähtyvät” hypyt ja aito tanssijan olemus siivittävät nuorenmiehen kunnollisessa ohjauksessa vielä vaikka mihin.

Kautta sademetsän tanssi oli rytmisesti tarkkaa, ja kunhan uskallusta saadaan lisää, välittyy ilmaisu entistä letkeämmin katsomoon saakka.

Birdwalkin kakadut ja undulaatit pörhistelivät jo vapautuneesti värikylläisissä höyhenpuuhkissaan ja vitsikkään uneliaat Laiskiaiset tepastelivat henkseleissään ja pipolakeissaan. Voimallisen kuorsauksen tahtiin kantoivat toisiaan selässään, veitikat, kunnes uni taas voitti: hyvää työtä!

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .