Tapani Kansa – Särkyneen toiveen katu

Vanhan tanssimusiikin tuulahdus tuorein vivahtein on läsnä Tapani Kansan ikivihreissä käännöskappaleissa. Jazzahtavuus ja lattaripoljennot, Nat King Colenkin esittämät tutut klassikot soljuvat täyteläisesti Tapani Kansan ja 38-jäsenisen viihdeorkesterin johdattamina. Kokoonpanoon kuluu intensiivinen Tallinnan sinfoniaorkesteri sekä taidokkaita suomalaisia ammattimuusikoita. Tapani Kansa hallitsee vieläkin hyvin äänensä ja tulkitsee vaikuttavasti. Hän taitaa niin kevennykset, nyanssit ja hidastukset kuin myös korkeisiin tenoriosuuksiin yltävät tulkinnat.

Ensimmäinen, Särkyneen toiveen katu -laulu antaa heti vaikutelman tyylikkäästä ja tunnelmallisesta levystä. Levy lunastaa odotukset. Instrumenttien kerroksellisuuden ja soolo-osuuksien vuoropuhelu on mieleenpainuvaa, ja soittimien pehmeille kuvioille on annettu tilaa. Vaikka taustalla on iso joukko soittimia, ne eivät soi päällekkäin yhtenä sävelmattona vaan monisäikeisin vivahtein kuljettavat kappaleita tunnelmasta toiseen. Joskus lataus vaihtuu jopa kappaleen sisällä, kuten Besame Muchossa, jossa jousisoittimien kiihkeä tempo kääntää onnen onnettomuuteen.

Taiteellisvivahteiset Arttu Takalon sovitukset kulkevat ilmavasti mutta vahvasti liikahdellen ja vanhaa tyyliä kunnioittaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.