Tapani Kansalainen – Kaatoja ja rännejä

Joku Roti Recordsin kautta ensialbuminsa julkaissut kotimaisen hiphopin moniosaaja Tapani Kansalainen jatkaa tutuilla tyyleillä myös uusimmalla levytyksellään. Miehen itsensä tuottamien kappaleiden ainekset ovat perinteisiä mutta toimivia, rytmit rouheita ja kokonaisuus koristeltu huvittavilla sampleilla.

Lyriikat luotaavat laiskanpulskean rap-karaktäärin arkielämää ylä- ja alamäkineen hersyvän huumorin kautta. Kovanaamailu säilyy sopivasti farssin tasolla ja meininki pursuaa muutenkin sympaattista kohellusta.

Erityisen hauska ja sopivan epätavallinen dialogi Kansalaisen, Edorfin ja Huutavan Vääryyden välillä kappaleessa Kyttäjuttu edustaa nokkeluudellaan albumin parasta antia. Myös nimikkoraidan keilaratatunnelmista räppääminen Big Lebowski -viittauksineen tarjoavat hyvän vaihtoehdon tavanomaisille katutarinoille.

Kansalaisen renttuilu kokonaisuuden pääsääntöisimpänä rakennusaineena käy loppua kohti tasapaksuksi kuultavaksi, mutta hyvä tuotanto ja letkeä meininki nostavat levyn kuitenkin keskitason paremmalle puolelle.