Tapio Liinoja Tumma yö

Tapio Liinoja on kunnostautunut muun muassa näyttelijänä, laulajana ja kirjailijana. Huumoriin hän on keskittynyt erityisesti Lapinlahden linnuissa. Uran merkkitapauksiin kuuluu myös Tapio Rautavaaran rooli Kulkuri ja joutsen -elokuvassa. Tänä vuonna Liinoja kisasi Tangomarkkinoilla päästen finaaliin.

Tumma yö on Liinojan toinen soololevy. Se sisältää versioita ikivihreistä kuljettaen kuulijan erityisesti 1960-luvun nostalgisiin tunnelmiin. Levyllä yhdistyvät kaihoisa ja melankolinen iskelmällisyys sekä jyhkeät ja sielukkaat rautalankasoundit. Soitannosta ja sovituksista vastaavat Varjokuva-yhtye ja Vesa Anttila.

Edellä kerrottu luo levylle hyvät puitteet tai on oikeammin jo puoli voittoa. Samalla se heittää haasteen solistille. Erinomaiseksi levyksi Tumma yö nousee Liinojan laulusuorituksen myötä. Siinä on tunnetta ja harmonista voimaa. Yksi vakuuttavimmista raidoista on hidastempoiseksi slovariksi sovitettu Kotkan ruusu.

Erityiskiitoksen ansaitsee myös kansivihko. Luonnonläheiset ja maaseutuhenkiset kuvat vievät haalennettuine värisävyineen vuosikymmenten taakse virittäen kuulijaa oikeaan tunnelmaan.