Teardown – Inner Distortions

Melankolia, mollivoittoinen harmonia ja raskas käynti ovat monen suositun keskisuomalaisen yhtyeen tuotannon kulmakiviä. Tämän perinnön kantajana Teardown tavoittelee paikkaansa kansainvälistäkin suosiota niittäneiden kollegojensa joukossa.

Yhtyeen debyyttialbumin perusteella asetelma kuulostaa lupaavalta. Sävellyspuolelta löytyy tenhoavuutta, jylhiä sointukulkuja ja taitavaa kitaratyöskentelyä. Solisti Katja Pieksämäen äänessä on pakkasenpuremaa kirpeyttä. Alakuloisuudessaan bändi asettuu esikuvansa Katatonian kolkkoon maailmaan.

Pintapuolisesta moitteettomuudestaan huolimatta Inner Distortions on kuitenkin paikoittain harmillisen ohut. Äänimaailmojen ja sovitusten rikkauden vastapainona hienoinen yllätyksettömyys hivuttautuu albumin ylle aika-ajoin ja lähinnä kertosäkeistöjä vaivaava mahtipontisuus kaventaa kappaleiden muuten vaikuttavaa moniulotteisuutta.

Kaikesta huolimatta yhtye hätkähdyttää suvereenilla ilmaisullaan ja ansaitsee hengentuotteensa perusteella laajemmankin kuulijakunnan huomion.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.