Teatteri Eurooppa Neljä kertoo 30-vuotisjuhlanäytelmässään itsestään – mukana takavuosien suosikkinäyttelijöitä

Teatteri Eurooppa Neljä juhlii ensi kesänä kolmekymppisiään kesäteatterinäytelmällä Mies, joka tiesi liikaa. Kyseessä ei ole samanniminen Alfred Hitchcockin jännitystarina vaan Matti Kuikkaniemen kirjoittama ja ohjaama musiikkikomedia, joka kertoo Eurooppa Neljästä itsestään. Tarina alkaa, kun kolme nuorta miestä, Kunto Ojansivu, Heikki Paavilainen ja Jouni Virtanen, perustavat teatterin Saarijärvelle vuonna 1989.

Eurooppa Neljän alkuaikojen toiminta oli teatterin itsensä mukaan "vauhdikasta ja lievästi sanottuna kaoottista", joten tosielämä antanee draamaesitykselle kelpo materiaalia. Käsikirjoittaja-ohjaaja Kuikkaniemellä on omakohtaista kokemusta näytelmän taustalla väijyvistä tarinoista. Hän oli mukana alkuaikojen tuotannoissa, ja ohjasi muun muassa Eurooppa Neljän kaikkien aikojen ensimmäisen näytelmän, Kesäillan valssin, Kolkanniemen pappilaan Saarijärvelle kesällä 1989.

Mies, joka tiesi liikaa esitetään viime vuosien tapaan Kartano Kievarissa Äänekosken Hietamalla.

Päärooleissa esiintyvät Eurooppa Neljän historian suuriin tähtiin kuuluvat Kunto Ojansivu, Satu Säävälä ja Erkki Teittinen. Eurooppa Neljässä ja lukuisissa muissa teattereissa tehtyjen roolien lisäksi heidät tunnetaan ehkäpä suosituimman Ylen joulukalenteri-tv-ohjelmasarjan päärooleista Tonttu Toljanterina, Viänäsenä ja Joulumuorina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .